top of page

Üleskutse: tee uus söögikoht, kohvik või pagarikoda ARS Kunstilinnakusse!

ARS kunstilinnakus tegutseb täna juba üle 100 kunstniku, disaineri ja loovettevõtte. ARSi kunstigaleriid ja –poed, keraamikakeskus, kunstikoolid, graafikakoda, köitegaraazh ja paljud teised stuudiod ning töökojad on kunagisest legendaarsest kunstikombinaadist kujundanud uue tõmbekeskuse Eesti kultuurimaastikul nii loojate kui ka publiku jaoks.

 

Et tulevikus saaks ARSis lisaks kunstielamustele ka kõhu täis ning tee- või kohvitassi taga kultuurselt juttu ajada, otsime koostööpartnerit, kes rajaks ARSi peahoonesse kohviku, pagarikoja või muidu toreda söögikoha!

 

Eesti suurimal kunsti loomekeskusel on uhke ajalugu: ARS on Eestis ja laiemaltki tuntud kvaliteetse tarbekunsti kaubamärgina aastast 1975. Uue ettevõtmise inspiratsiooniallikaks pakumegi välja kunstikombinaadi kuldaegadest pärineva originaalsisustusega (autor Taevo Gans) Rohelise Kohviku ruumid. Sinna juurde saame vastavalt ideele ja äriplaanile lisada piisavalt pinda. Kokku on võimalik klientide teenindamise, köögi ja laoruumide jaoks kasutada 75 kuni 200 m2 nii hoone I (välikohviku võimalus) kui II korrusel. 

 

Loomelinnaku ainukordne atmosfäär toetab loomingulist lähenemist: teretulnud on kõik julged, kaasaegsed, sõbralikud ideed ja ettepanekud nii traditsioonilisteks kui innovaatilisteks ja multifunktsionaalseteks lahendusteks (näiteks pagar-kohvik-kauplus, valitud talu- ja biotoodete pakkumine, cateringiteenuste arendamine jms).

 

ARSi kunstilinnak asub ühe Tallinna liikluse peamise tuiksoone ääres ning on hõlpsasti ligipääsetav ühiskondliku transpordiga (buss, tramm, rong), samuti jalgratta või autoga; tegemist on areneva elukeskkonna ja piirkonnaga, kuhu lisandub igapäevaselt nii uusi töötajaid kui tarbijaid. ARSi tulevikuvisiooni kuulub kogu kunstilinnaku ala (ca 2 hektarit) väljaarendamine detailplaneeringu alusel, mis näeb ette nii uute elu- ja büroopindade kui ka kultuurivõimaluste lisandumist.


Lisainfo saamiseks ning ruumidega tutvumiseks palume võtta hiljemalt 31. märtsil 2024 ühendust Eesti Kunstnike Liidu teenuste juhi Indrek Kösteriga indrek.koster@eaa.ee (tel. 56455459).



bottom of page