top of page

Vaiva Kovieraitė-Trumpė „Teine aeg“

GÜ galerii 18.10.–31.10.2023 (E–R 12–18)

Kunstnik uurib mäluprotsesside mõju ruumi mitmekihilisusele. Ta kasutab lähtepunktina fotosid ning loob loomingulise protsessi käigus oma töödes ilukirjanduslikke keskkondi. Tähistatava perioodi tuvastamisega tekib tunnetus tuttavatest linnamaastikest või maastikest. Keskkonna puhastamine, kustutades osa taustast või kattes viimast justkui käsitsi grafiiditolmuga, liidab tegelikkuse kokku autori isiklike kogemuste ja mälestuste arhiiviga.


Kunstniku loomingu eripäraks on eksperiment graafikatehnikatega. Autor ütleb, et see on kujutava kunsti nišš, mis pakub talle erilist huvi. Tsüklis "Muud kohad" antakse edasi Vaiva loomingule iseloomulikku kujundi kahesust, kombineerides erinevaid kujundi ülekandeviise, monotüüpiat jne.


Vaiva Kovieraitė-Trumpė (s 1985) on Leedu kunstnik, kes töötab oma ateljees Leedus Šiauliais. Ta omandas magistrikraadi kaunite kunstide alal (trükkimine), sellest ajast alates osaleb ta aktiivselt kunstiprojektides, näitustel ja residentuurides üle maailma. www.vaivakovieraite.com


Vaiva kunstnikuvestlus ja töötuba Graafikakojas toimub 18. oktoobril. Rohkem infot



bottom of page