top of page

Triin Kerge ja Aksel Haagensen „Keksurajad“

EKA Galerii

Põhja puiestee 7, Tallinn 10412

T–P 12.00–18.00 www.artun.ee/ekagalerii Triin Kerge ja Aksel Haagensen „Keksurajad“ näituse avamine 7. septembril kell 17! 07.09.–23.09.2021

Sissepääs näitusele on Kotzebue tn kaudu ja avamisele pääseb covid-tõendi alusel.

Näitusel „Keksurajad“ esitavad Aksel Haagensen ja Triin Kerge elemente oma lapsepõlvest. Mõlemad kunstnikud lähenevad isiklike mälestuste kaudu üldisemale mälestuste analüüsile.

Aksel joonistas väikse lapsena Austraalias palju linde. Austraalias oli väga palju linde ja nad olid nii huvitavad ja värvilised ja erinevad. Aksel küsis hiljuti ema käest, mis oli lapsena olnud tema lemmiklind ning ema ütles, et sellist asja ei olnud: „… sulle meeldisid kõik!“ Ta ei olnud huvitatud ainult teada-tuntud lindudest, vaid joonistas kõiki ja pidevalt. Haagensen uurib isikliku kogemuse põhjal väliseestluse vaevuhoomatavat teiseks olemise tunnet.

Triin käis väiksena oma vanatädil Vokas külas. Voka on väike alevik Ida-Virumaal Toila vallas. Vanatädi elas ühes korterelamus ning aknast välja vaadates ei hakanud silma muud, kui paneelmajad, liivakastid ja ronimistorud. Selgemad mälestused Vokast seostuvad kummeli korjamise, pähklikujulise vahvlimasina ja tutvumissaatega telekast, mis kõigile nalja pakkus. Hiljuti Vokat külastades ning mööda kõnniteed poe poole minnes, meenus Triinule, et just sealt kauplusest osteti tema suureks rõõmuks talle jonnipunni nukk. Oma teoste kaudu uurib Kerge mälestuste olemust ja materiaalsust.

Näitust toetab Eesti Kultuurkapital.

Täname: Marika Alver, Saskia Lillepuu, Katarina Meister, Irmeli Terras, Marcin Teterycz, Tallinna Tehnikaülikool, Valge Kuup


bottom of page