top of page

Rahvusvaheline näituste seeria “Colour Go-Go!”

Ainulaadne värvirikas ja mänguline rahvusvaheline näituste seeria “Colour Go-Go!” on tulemas Eestisse!Avamine 1. juulil kell 17.

See suvi ja varasügis toob Soome ja Eesti kunstnikud kokku kolmele “Colour Go-Go” grupinäitusele, mis leiavad aset üsna erinevates paikades - Võru Vana-Võromaa Kultuurikojas, Hamina Ruutikellari galeriis ja Tartu Tampere Maja galeriis.

Keset keerulist pandeemiat ja mitmeid globaalseid kriise toovad korraldajad Eestisse “Colour Attack!” näituste seeria “Colour Go-Go” nime all – näitus, mis käsitleb sisu ja vormi positiivse, optimistliku ja mängulise tähelepanelikkusega.

“Colour Go-Go” järgib lihtsat mängulist temaatikat, mis käsitleb värvi ja vormi ning palub kunstnikel luua töid näituse konteksti ja näituseruumi käsitlemise kaudu. Näitus loob positiivse ja mängulise raamistiku, mis küll on petlikult lihtne ent annab kunstnikele võimaluse käsitleda laias valikus teemasid.

Külg-külje kõrval on sellised universaalsed teemad nagu inimsuhted, elu erinevad etapid ja linnade kultuurilisi omapärasid uurivad tööd, mis samal ajal puudutavad kaasaegseid temaatikaid nagu keskkonna ja kliimakriis. Eksponeeritavad tööd varieeruvad maalidest, joonistustest ja skulptuuridest installatsioonideni, ning neid saab kõige paremini kirjeldada sõnadega värvirikas ja positiivne.

2016. aastal Soome-Vene kunstnike initisatiivina alguse saanud mänguline näituste seeria on toimunud “Colour Attack” nime all. Näitustel on osalenud kunstnikud Helsingist ja mujalt Soomest ning Petrozavodskist, Onega järve rannikult Karjalast. Näitused on toimunud Peterburis (2016, 2017), Helsingis (2018), Petrozavodskis (2019) ja Novgorodis (2020).

2022 osalevad kunstnikud: Karoliina Arvilommi (FI), Veikko Björk (FI), Reetta Gröhn-Soininen (FI), Ulvi Haagensen (EST), Tiina Hallakorpi (FI), Sampsa Indrén (FI), Erki Kasemets (EST), Jüri Kask (EST), Tuomas Korkalo (FI), Kaarina Ormio (FI), Pia Sinkkonen (FI), Kari Södö (FI), Kadri Toom (EST), Maria-Kristiina Ulas (EST), Heidi Vasara (FI).

Näitus on avatud 14. augustini.

Kuraatorid: Michael Haagensen, Katrin Repnau, Tiina Hallakorpi Graafiline disainer: Henri Kutsar

Toetajad: Eesti Kultuurkapital, Vaba Kunst MTÜ, Aiaoru OÜ, Oras Ltd


Lisainfo: Stella Mõttus Vana-Võromaa Kultuurikoja galerist E-post: stella.mottus@wi.ee Tel: +372 55 999 609


Vana-Võromaa Kultuurikoda Katariina allee 11, Võru linn K–P 10.00–18.00





bottom of page