top of page

Näitus „Värv kui idee. Mõtisklusi värvist.“

4.09.–24.09.2021 ARS Kunstilinnaku Projektiruumis

Näitus avatud E-R 12-18, L 12-16

Näitusel osalevad kunstnikud: Sirja-Liisa Eelma, Mihkel Ilus, Alice Kask, Kristi Kongi, Kaido Ole, Tiit Pääsuke, Tõnis Saadoja, Kadri Toom. Näituse idee ja kujundus: Kristi Kongi

Näituse lähtepunktiks on maalikunstnik Kristi Kongi mõttevahetused firmaga AkzoNobel, kes igapäevaselt töötab värvi kui materjaliga. Vestlustest kasvas välja mõte panna kokku grupinäitus kunstnikega, kes oma loomingus kasutavad värvi. Näitusega „Värv kui idee. Mõtisklused värvist.“ on soov luua arutelu selle üle, kuidas erinevad kunstnikud mõtestavad värvi enda loomingus - ja kuidas üldse võiks mõelda värvist kaasaegse kunsti kontekstis.

Grupinäitusel on väljas kaheksa erinevat ideed/mõtisklust kaheksalt kunstnikult. Iga mõtisklus suhestub värviga autori (kunstniku)keelest lähtuvalt, omades seeläbi erinevaid kihistusi ja tähendusi. Autori ideest lähtuvalt võib värv olla teose alguspunktiks. Värv võib olla jutustav või ka kontseptuaalne. Mõnele autorile aga ei ole värvi kasutamine ja sellest mõtlemine eesmärk omaette. Näituse kujunduse idee on üles ehitatud näitusel osaleva kaheksa kunstniku teostest lähtuvalt. Ühest küljest võib näituseruumis olev värv seintel olla eraldiseisev teos, kuid ta ei saa eksisteerida ilma nende kunstnike teosteta.

Näituse „Värv kui idee. Mõtisklused värvist.“ toimumist ARS Kunstilinnaku projektiruumis toetab Eesti Kunstnike Liit.


Akzo Nobel Baltics AS omab vanimat ettevõttele kuuluvat kunstikollektsiooni Eestis ja annab välja AkzoNobel Kunstipreemiat, mis lähtub ideest „Värv kui kunst“. Ettevõte on mitmete kunstimuuseumide pikaajaline toetaja.


Meediakajastused:




Teate koostasid: Kristi Kongi, näituse idee ja kujunduse autor Tel: +372 501 7426 E-post: kongikristi@gmail.com

Kertu Väre, AkzoNobel Kunstipreemia projektijuht Tel: +372 506 8021 E-post: kertu.vare@akzonobel.com





bottom of page