top of page

Näitus „The Odd One Out“ | COMMUTE festival – heli, visuaal ja muusikatehnoloogia

ARS Stuudio 98/53 17.–21.04.2023

Avamine 17.04 kl 21 Näitus on avatud T–R 12.00–18.00


𝗞𝗔𝗩𝗔


Rebeca Žukovitši installatsioon STREET VIEW 1, Hele-Mai Vettiku, Uku Õunapuu ja Kenneth Flaki fotoinstallatsioonid. Avamisel kõlab Gregor Kulla performance-heliteos “second relief" ja audiovisuaalse loomingu tudengite ühine helijoonistus performance.


𝗥𝗲𝗯𝗲𝗰𝗮 𝗭̌𝘂𝗸𝗼𝘃𝗶𝘁𝘀̌ „𝗦𝘁𝗿𝗲𝗲𝘁 𝗩𝗶𝗲𝘄 𝟭”

See on uurimus, mille aluseks on virtuaalsed jalutuskäigud Google Street View’s ja nende käigus kohatud inimesed. Subjekte pildistati digitaalselt arvutiekraani pealt üles ning seejärel vaadeldi neid läbi protsessi jooksul tekkinud kihtide. Kihte on võimendatud fototöötlusprogrammide abil. Tööprotsessis on meelevaldselt esteetikale tuginevate otsuste osakaal piiritletud – metoodiliselt on kasutatud ainult värvikorrektsiooni ja automatiseeritud funktsioone, v.a kadreeringu valik ja kärpimine. Inimesed taanduvad lihtsakoelisteks, kuid äratuntavateks karakteriteks, ruum nende ümber digimüraks. Vormistatud teosed on digitaalsest füüsilisse maailma toodud vahepeatus ja ei taotle lõpetatust või kokkuvõetust.


𝗚𝗿𝗲𝗴𝗼𝗿 𝗞𝘂𝗹𝗹𝗮 „𝘀𝗲𝗰𝗼𝗻𝗱 𝗿𝗲𝗹𝗶𝗲𝗳"

See on elektroakustiline kompositsioon ja performance, mis tegeleb intervalliliste vahekordade määratlemisega pinge kaudu.


FOTOINSTALLATSIOONID


𝗛𝗲𝗹𝗲-𝗠𝗮𝗶 𝗩𝗲𝘁𝘁𝗶𝗸 „𝗦𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿” Sonder – nimisõna. Arusaam sellest, et iga suvaline möödakäija elab sama elavat ja keerulist elu nagu sina ise. (The Dictionary of Obscure Sorrows, John Koenig 2012)


𝗞𝗲𝗻𝗻𝗲𝘁𝗵 𝗙𝗹𝗮𝗸 „𝗝𝗼𝘂𝗿𝗻[𝗲𝘆|𝗮𝗹]” Jäljed millestki, mida pole kunagi päris juhtunud. Mõne millisekundi laiused ajalõigud, mis on külmutatud bittideks ja sisestatud primitiivsesse algoritmi. Kiiresti läbi segatud, mõni lõik aeg-ajalt esile tõstetud. Võib-olla päevik.


𝗨𝗸𝘂 𝗢̃𝘂𝗻𝗮𝗽𝘂𝘂 „𝗲𝗰𝗵𝗼” „echo" ehk teekond läbi peegelduste. Kõik meid ümbritsev peegeldab teatud määral meie oma sisemust, füüsiliselt või spirituaalselt.


𝗜𝗡𝗙𝗢

COMMUTE#5 16.–21.04.2023

𝗖𝗢𝗠𝗠𝗨𝗧𝗘 (COMposition and MUsic TEchnology) on Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia festival, mille fookuses on heli, visuaal ja muusikatehnoloogia. Festival toimub sel kevadel 5. korda.


Facebook: @commutefestival https://www.facebook.com/CommuteFestival Instagram: @commutefestival https://www.instagram.com/CommuteFestival


╼╼╼╼╼╼╼╼╼╼╼╼╼╼╼╼

Opening: 17.04 at 9 pm Exhibition is open Tue-Fri at 12-18

Rebeca Žukovitš - installation STREET VIEW 1 Photo installations by Hele-Mai Vettik, Uku Õunapuu and Kenneth Flak. At the opening: performance-sound piece „second relief“ by Gregor Kulla and sound drawing performance by students of audiovisual composition


𝗜𝗡𝗙𝗢 Concert is taking place in ARS Kunstilinnak (Pärnu mnt 154).

𝗖𝗢𝗠𝗠𝗨𝗧𝗘 (COMposition and MUsic TEchnology) is a festival of the Estonian Academy of Music and Theatre, which focuses on sound, visual and music technology. This spring, the festival is taking place for the fourth time.

COMMUTE#5 16–21.04.2023

Facebook: @commutefestival https://www.facebook.com/CommuteFestival Instagram: @commutefestival https://www.instagram.com/commutefestival



bottom of page