top of page

Merike Estna „Muld ei hoia meie armastust”

19. augustist kuni 27. novembrini on Kai kunstikeskuses avatud Merike Estna personaalnäitus „Muld ei hoia meie armastust“. Näitus on kavandatud kunstniku mini-retrospektiivina, kus on eksponeeritud nii mahukad seeriad uusi teoseid kui ka paljud varem Eestis esitlemata tööd. Viimaste seas näiteks spetsiaalselt Estna 2019. aasta Moderna Museet Malmö näituse jaoks valminud suuremõõtmeline maal „Ohustatud aegade ookean” ja esmakordselt 2021. aastal Londonis Bosse & Baum galeriis näidatud käsitsi kootud mastaapne vaip “The House of the Tragic Poet”.


Merike Estna on üks olulisemaid kaasaegseid kunstnikke Eestis, kelle jätkuv uurimus maalimisest kui loometööst ja väljendusviisist põhineb kriitilisel ja kontseptuaalsel lähtekohal ning sügaval austusel oma eriala vastu. Viimase 7 aasta jooksul on kunstniku fookus olnud olulisel määral rahvusvahelisel areenil, millest annavad tunnistust üles astumised Bosse & Baum galeriis (London), Karen Huberi galeriis (Mexico City), Art in Generalis Performa biennaali raames (New York), Kunstraumis (London), kim? Kunstikeskuses (Riia), Kiasmas (Helsingi) ja Moderna Museet Malmös (Malmö).

Kai kunstikeskuse mastaapne isikunäitus on kunstniku esimene suurem institutsionaalne sooloprojekt Eestis peale 2014. aasta isikunäitust Kumus. Tegemist on totaalse keskkonnaga, mille elementideks on nii maalid kui ka tekstiilist, puidust ja keraamikast installatsioonid ning heli.


Toetajad: Eesti Kultuurkapital, Tallinna Kultuuri- ja Spordiamet, AS Vestman Energia


Täname: Tallinna Loomaaed



bottom of page