top of page

Marko Mäetamme näitus „RITUAALITEOORIA”

Kolmapäeval, 19. oktoobril kell 17 avatakse Pärnu Linnagalerii Kunstnike Majas (Nikolai 27) Marko Mäetamme näitus „RITUAALITEOORIA”.

Üks osa inimeseks olemisest tähendab kriiskavat vajadust ennast ümbritsevat lahti mõtestada. Tihtilugu üritame seda teha läbi erinevate teooriate ja mõtlemiste, elufilosoofia ja enesearengu - kuid ei tasu unustada, et vahel on 1+1 lihtsalt 2 ja rohkem seda lahti mõtestada tegelikult ei olekski vaja.

Näitusel „RITUAALITEOORIA” kohtuvad seeriad “ADULTS ONLY”, “FLOWERS FROM THE END OF THE WORLD”, “OUR LITTLE MAŠKA IS TAKING AYAHUASKA” ja „TANTRA MANTRA KAMASANTRA”, mis hakkavad üksteist toetades ja täiendades käituma kui sümbiondid. Väljapanekuga lahkavad kunstnik ja kuraator inimeste käitumist läbi rituaalsete tegevuste, olgu selleks siis joogatamine, enese ekspluateerimine või lihtsalt parasiidiks olemine. Vaatajate ees rullub lahti absurdihõnguline kuid lõpuni rituaalne teekond enese sisemusse. Ja kes teab, ehk avanevad seejuures ka uksed, mis senini kinni olnud on.

Marko Mäetamme (s. 1965) töödest kumab läbi mitmekihilisus ja huumor, jäädes sealjuures kriitiliseks nii enda kui ühiskonnas toimuva vastu. Kunstnikku intrigeerib tema enda pere ning isiklikud lood selle ümber, ühiskonnas leitavad kitsaskohad ja indiviidi suhestumine nendega.

Kuraator: Mareli Reinhold

Näitus jääb avatuks Pärnu Linnagalerii Kunstnike Majas kuni 12.11.2022.

Lisainfo: Pärnu Linnagalerii Tel: +372 5646 3946 E-post: avangard.galerii@gmail.com Nikolai 27, Pärnu 80014 www.linnagalerii.ee T–R 11:00–17:00 L 11.00–14.00


bottom of page