top of page

Liisa Kruusmägi „Unistajad/Dreamers“

SOLARIS galerii

Tel: +372 53 908 107

Estonia puiestee 9, Tallinn


19. veebruaril, kell 19:00 avatakse Solarise Galeriis maalikunstnik Liisa Kruusmägi (33) näitus „Unistajad / Dreamers“. Näitus põhineb autori täiesti värskeimal loomingul. Kui varasemalt on Liisa maalinud peaasjalikult inimesi erinevates hetkedes ja keskkondades, siis uue näituse temaatika on aga süviti loodusega seonduv – seda väga positiivses mõttes. Inspiratsiooniks on olnud viimasel ajal aina rohkem looduses oldud aeg, seal matkamine ning selle eluprotsesside observeerimine. Kesksel kohal näituse piltide juures on unistaja, kes looduses olles seda kaifib, see on justkui heade unenägude maailm. Elutoas vaibal lebaja on asendunud rannaliival lendavate tähtede vaatlejaga ning murelik diivanil lösutaja aga läinud metsa, kummardanud väikese järve kaldale, vaadelnud telefoni-selfi asemel enda peegeldust veepinnalt, astunud veidi edasi ning leidnud siis mõne kauni puraviku, mis päeva korda on teinud.

Liisa on noor silmapaistev Eesti maalikunstnik, kelle isikunäitusi on olnud üle maailma – USAs, Jaapanis, Kanadas, Saksamaal, Portugalis, Rootsis, Soomes, Lätis ning Leedus. Tema piltidel on iseäralik ning veidi kaootiline stiil, need on värviküllased ning emotsiooni- ning detailirohked.

Näituse on kureerinud ja helindanud Taavi Tulev.

Näitus jääb avatuks kuni 10.03.2020. __________________________________________________________________________________ On February 19, at 19:00, the exhibition “Dreamers” by painter Liisa Kruusmägi (33) will be opened at the Solaris Gallery. The exhibition is based on the author's latest work. While in the past Liisa has mainly painted people in different moments and environments, the theme of the new exhibition is deeply related to nature - in a very positive sense. Recently, more and more time has been spent in nature, hiking there and observing its life processes. Central to the pictures in the exhibition is a dreamer who, while in nature, enjoys it, it is like a world of good dreams. The one lying on the living room carpet has been replaced by an observer of the flying stars on the beach sand, and the anxious coucher has gone to the forest, bowed to the shore of a small lake, instead of the phone-selfie, looking at her reflection on the surface of the water, stepped a little further, and then found some beautiful boletus that had made the day.

Liisa is a young outstanding Estonian painter whose solo exhibitions have been around the world - in the USA, Japan, Canada, Germany, Portugal, Sweden, Finland, Latvia and Lithuania. Her paintings have a unique and slightly chaotic style, they are full of color and full of emotions and details.

The exhibition is curated and sounded by Taavi Tulev.

The exhibition will be open until 10.03.2020.





bottom of page