top of page

LAIVI ja Krõõt Juurak „Viis gestuuri…“

Tutvustame viiest üritusest koosnevat pilootsarja „VIIS GESTUURI…“

Projekt on sündinud kestvast dialoogist kaaskunstnikega, mille tulemusel jõudsime järgmiste tõdemusteni:

● Kohalik etenduskunstide maastik vajab katsetamisruumi ja alternatiivseid formaate selliste teoste edendamiseks, mis pole orienteeritud lõpptulemusele ega valmisprodukti esitamisele.

● 80 protsenti kunstniku mittemateriaalsest tööst etenduse produtseerimisel jääb märkmikukaante vahele, suitsuruumi ning autorite ja koostööpartnerite mõtteisse ega näe kunagi ilmavalgust.

● Iga kunstimeedium kohtub harva teiste meediumide ja nende viljelejatega. Me kõik elame oma loodud mullis ja astume haruharva oma nišist välja.

● Kunstiinstitutsiooni ja produktsiooniasutusena soovib eˉlektron ellu viia julgeid ja eksperimentaalseid projekte, mis esitavad väljakutse meie ühiskonna ja maailma normidele laiemalt ning mille tulemuseks on lahkem, avatum, hoolivam, riskialtim, sallivam ja vägivallavabam maailm.

elektronis saavad esmakordselt kokku kaks kunstnikku, kellel on kummalgi oma ainulaadne töömetoodika, ning veedavad elektroni ruumides aktiivses dialoogis kümme päeva. Need kaks kunstnikku pole kunagi varem koostööd teinud ega ole kursis teineteise tegevusega. Nendega liitub dramaturg, kel pole isiklikke ambitsioone, kuid kes aitab kujundada külaliste või pealtvaatajate kognitiivset ja sensoorset kogemust.

Kümnepäevase teekonna lõpus korraldab elektron koos projektis osalejatega avatud stuudioürituse, mis võib võtta mis tahes kuju või formaadi ja toimuda mis tahes meediumis. Siin tuletegi mängu teie, sest elektron kutsub teid sellest ainukordsest olukorrast, kooslusest, intsidendist või sündmusest osa saama.

Miks just „VIIS GESTUURI…“? Gestuur tähistab idee performatiivset kehalist väljendust. See võib olla poeetiline ja üürike, kuid avalduda ka füüsilise objektina. Sarja ilu seisneb selles, et keegi ei tea midagi enne, kui kohtume kõik korraga samas ruumis. Gestuur on sõbralik kutse vestlusele, olenemata sellest, kuidas see toimub. Sarja pealkiri sisaldab kolme punkti kujul täiendamisvõimalust, sest kes sobiks paremini välja pakkuma teemat, millega suhestuda, kui kunstnikud ise?! Niisiis on iga episoodi puhul punktide asemel kordumatu nimi või pealkiri. 

„VIIS GESTUURI…“ neljandas episoodis on LAIVI ja Krõõt Juurak.

Kohtume 4. märtsil kell 20:00 2024 elektroni kunstisaalis!

Toetajad: Tallinna Linn, Eesti Kultuurkapital ja Eesti kultuuriministeerium


* elektron võtab eksperimentaalse sarja „VIIS GESTUURI…“ eest täieliku vastutuse ja kinnitab, et isegi ettearvamatu tulemus on õnnestunud tulemus, mis mõjutab maailma ja rikastab meie igapäevaelu. Ilu on vaataja silmades. Kas olete sellega nõus?

Lisainfo:

Kopli 27, Põhja-Tallinn, Tallinn, 10412 Harju Maakond, Eesti




bottom of page