top of page

Laivi isiknäitus „Kogumine ja säilitamine“

Hobusepea galerii E-post: galerii@eaa.ee Hobusepea 2, Tallinn 10133

K‒E 12.00‒18.0 Neljapäeval, 2. septembril kell 18.00 avatakse Hobusepea galeriis Laivi isiknäitus „Kogumine ja säilitamine“. Näitus jääb avatuks 20. septembrini 2021.

„Kogumine ja säilitamine“ on moenäitus ärist ja kunstist, mis toetub küsimusele – kas ainus lahendus kriisides vaevleva ühiskonna aitamiseks on poliitiline? Meie ühiskonna toimemehhanismide aluseks on 300 miljonit aastat tagasi merepõhja ja maismaale settinud orgaanilisest ainest tekkinud nafta. Millist tulevikumaterjali me tänaste setetega loome?

Laivi (Laivi Suurväli) on vabakutseline kunstnik, kes läbi loomingu otsib alternatiive moe kui fenomeni analüüsimiseks. Laivi töötab moedisaini peamiste komponentidega: materjalide, kehakatete, keha (ja selle puudumise) ning ruumiga. Tema loomingu läbivateks märksõnadeks on identiteedikujundus, igatsus ja sõltuvus, tootmine ja tarbimine, säilitamine ja hävimine ning väärtuse hindamine. Kaasaegses kriisidest hõivatud ühiskonnas on moe ihaleva olemuse demüstifitseerimine ning tarbijaga dialoogi astumine üks võimalus arutleda zeitgeist’i teemadel.

Laivi kunstipraktikat iseloomustab materjalipõhine ja eksperimenteeriv lähenemine tekstiilidele, mis laieneb rõivastelt ja aksessuaaridelt skulpturaalsete installatsioonide ning suuremõõtmeliste teosteni lõuendil. Ta analüüsib rõivastust ja keha katmise meetodeid laiemalt nii visuaal-esteetilisel, funktsionaalsel kui ekspressiivsel tasandil.

Laivi on omandanud bakalaureusekraadi moedisaini erialal Eesti Kunstiakadeemias ja magistrikraadi Helsingis Aalto Ülikoolis. Ta on õppinud ja töötanud Londonis, Kopenhaagenis ja Barcelonas. Laivi on alates 2014. aastast osalenud mitmel kaasaegse kunsti grupinäitusel ning eksponeerinud oma loomingut mitmel isiknäitusel.

Näitust toetab Eesti Kultuurkapital.

Näituseid Hobusepea galeriis toetavad Eesti Kultuurkapital, Eesti Kultuuriministeerium ja Liviko AS.

NB! Avamisele tulles palume esitada ühe järgnevatest tõenditest: 1. COVID-19 vaktsineerimiskuuri läbimise tõend

2. COVID-19 läbipõdemise tõend

3. 72 tundi enne üritusele sisenemist teostatud PCR test (negatiivne)


bottom of page