top of page

Kadri Toom „Õhulaev ja kasvuhooned“

Reedel, 5. mail kell 17 avab Kadri Toom oma isiknäituse „Õhulaev ja kasvuhooned“ Vaal galeriis. Näitus jääb avatuks kuni 27. maini.

Näitus „Õhulaev ja kasvuhooned“ kutsub imaginaarsesse ruumi, kus erinevad kihid, laotused ja tasandid läbivad galeriid. See on mikstuur teadmatusest, salapärast, ootamatusest, tundmatusest ja avastamata sügavustest ning ideest luua simuleeritud keskkondi. Näitusel eksponeeritud teosed peegeldavad inimese püüdlust sekkuda looduslikesse protsessidesse, neid ise disainida ning jäljendada. Seal kohtab vihjeid kujundatud maastikest, taimestike ja arhitektooni hübriidkooslustest, elustiku jäljendamisest, troopikast ja disaini ihalusest. Kadri Toomi graafilised vaated moodustavad justkui horisondil paikneva maastiku silueti, millel toimuvad mängud arhitektoonika, arhitektuuri ja muteerunud taimestikuga.

Näituseruum muutub simulaakrumiks, mida saadab Johanna Kivimäe helilooming.

Kadri Toom (s 1984) on kunstnik, kelle looming on keskendunud eksperimentaalsele kaasaegsele graafikale. Teda paeluvad teemad, mis on seotud ruumi, vaikuse, tühjuse ning hetkelisusega. Lisaks graafika, maali ja fotograafia sidumisele kasutab kunstnik oma tööde eksponeerimisel insallatiivseid võtteid. Kadri Toom on lõpetanud Tartu Kõrgema Kunstikooli maalingute osakonna aastal 2006 ja Eesti Kunstiakadeemia graafika osakonna magistrikraadiga 2009. aastal. Ta on pälvinud Eesti Vabagraafikute Ühenduse tunnustuse “Aasta Graafik 2021” ja ergutuspreemia “Wiiralti Preemia 2022” konkursil ning esitatud Kristjan Raua preemia ja AkzoNobeli Kunstipreemia nominentideks.

Kunstnik tänab Eesti Kultuurkapitali ja Eesti Vabagraafikute Ühendust.

Lisainfo: Vaal galerii Tel: +372 5302 8766 E-post: galerii@vaal.ee Telliskivi 60A/5, Tallinn T–R 12.00–18.00 L 12.00–16.00


bottom of page