top of page

Heleliis Hõimu isikunäitus „DARIEN a“

Täna 8. mail  kell 18.00 avatakse OKAPI Galeriis Heleliis Hõimu isikunäitus „DARIEN a“, mis vaatleb inimloomuse keerdkäike ja iha igavest täitmatust, keskendudes ühe džungliküla peidetud muutustele vahetult pärast COVIDi-aega.

Näitus avab ukse Darieni džungli (Panama, Armilla küla, Darién Gap) sügavustesse, vaadeldes läbi kunstniku pilgu Guna Yala ühe kogukonna mitmekülgset suhet loodusega, peegeldades seal läbitud kunstiresidentuuri varjatud külgi. Esialgne muinasjutuline pilt elutervest vihmametsa külakesest muutub järk-järgult düstoopiaks, süveneb skeptilisus ja kasvab uudishimu, vähemalt seni, kuni mängu astuvad kõikvõimalikud parasiidid.

Kunstnik toetub Jacques Lacani „Objekt väike a“ ideele, mis esindab midagi ihaldatavat, kuid tabamatut.

Heleliis Hõim on interdistsiplinaarne kunstnik, kes on lõpetanud kaasaegse kunsti erialal magistrikraadiga Eesti Kunstiakadeemia ning täiendanud end Lätis, Itaalias ja Suurbritannias. Ta on teinud mitmeid koostööprojekte ja isikunäitusi ning osalenud rahvusvahelistel grupinäitustel, viimati Euroopa ühel suuremal kaasaegse kunsti aastanäitusel NordArt 2023 Saksamaal. Hõimu loomingut iseloomustab elav värvikasutus ning dünaamilisus, sageli lisab ta oma teostesse looduse ja orgaaniliste vormide elemente.

Näitus „DARIEN a“ jääb avatuks 25. maini. OKAPI Galerii asub Tallinnas aadressil Niguliste  K-R 11-18, L 11-16

Näitust toetab Eesti Kultuurkapital. Link fotodele Lisainfo:info@okapi.ee+372 5688 1434




bottom of page