top of page

Fideelia-Signe Roots „Ladu nr. 1”

14.10–13.11.22 Galeriis Metropol 6 m2 ja Metropol Kapp kuni 13. novembrini 2022. Avamine reedel, 14.10 kell 19.


Galerii Metropol võõrustab seekord palja ülakehaga matkates tuntust kogunud ning osavalt tõstukeid juhtiva kunstniku Fideelia-Signe Rootsi näitust „Ladu nr. 1”, mis otsib ühisosa elu, töö ja kunsti loomise vahel.


Mis järjekorras ja kuhu panna? Kui palju jõuab tõsta? Kas kiletada, et koos püsiks? Kaalukaid küsimusi jätkub, aga mis seal sees üldse on? Näitus koosneb omavahel seotud allegoorilisest heli-installatsioonist ja kappi paigutatud töölesõidupäevikust. Kunstnik rõhutab ilma valehäbita, et enne lõputut „kastist välja” mõtlemise mantra kordamist peaks kõigepealt elus ja kunstis olema kast, millest välja murda.

Fideelia-Signe Roots (s. 1976) on interdistsiplinaarne kunstnik, kes tegeleb peamiselt feminismi, ajalootõlgendamise ja viimasel ajal ka loomaõiguslusega. Aastatel 2017-2021 töötas ta väikeste vaheaegadega kolmes erinevas laos laotöölisena. On omandanud Tartu Ülikoolis maalikunsti bakalaureusekraadi, saanud Eesti Kunstiakadeemias interdistsiplinaarsete kunstide magistrikraadi ning kunstniku-uurimusega „Naine kui kangelane” doktorikraadi. Praegu õpib Tallinna Majanduskoolis sotsiaalmeedia spetsialistiks.

Galerii Metropol asub aadressil Vana-Kalamaja 46, Tallinn.

Avamise järgselt näituste külastamiseks helistage uksekella või veelgi kindlam, andke oma tulekust eelnevalt teada telefonidel 5217649 või 53750662 või saatke sõnum sotsiaalmeedias.

Juhime tähelepanu, et Tallinna linn on korraldanud Vana-Kalamaja tänaval suuremahulised kaevetööd. Nagu kunsti tegemine, nii ei pea ka kunstinäituse külastamine olema mingi jalutuskäik siidpatjadel,

nii et olete oodatud!


Toetab Eesti Kultuurkapital.

Lisainfo: Fideelia-Signe Roots E-post: fideelia@gmail.com FB: Fideelia-Signe Roots, Fideelia loomapildid, IG: fideelialoomapildid ikTok: fideeliasigne

Kaarel Kütas kaarel.kytas@gmail.com või Triinu Jürves trjyrves@gmail.com FB→ Metropol IG → metropolkapp




bottom of page