top of page

DOKK Arts Center „Rändlus“

ARS ruum 112 (sissepääs hoovist) 17.06.–01.07.2022(E–P 12–18, suletud 23.–26.06)


Näituse avamine 16. juunil kell 19.00. „Rändlusele“ paneb punkti eksperimentaalmuusika sündmus ja publikatsiooni esitlus 1. juulil.


Näitusel "Rändlus" kohtuvad alustavad kunstnikud Will Britten (UK), Zuzanna Kofta (PL), Katarina Kruus (EST), Liina Leo (EST), Eugenio Marini (IT), Kristian Stapleton (UK) ja Ingrid Helena Pajo (EST), et luua mõtteline järg näitus-projektile DOKKING Station (21.10.–31.10.2021, Vent Space, Tallinn). Teekond mööda ühist võrgustikku toob seekord risomaatilise keskmete ühendamise kõrvale uitava, ettemääratud suunata liikumise – rändluse. Määratlematuid kulgusid materjali tõlgendades jäävad teele nii piirid ja takistused kui ka puhke ja -pelgupaigad. Kuju saavad liikide- ja vormideülesed kondamised kaugel ja ligidal, kinnistel aladel ja vabadel mõtteväljadel. Kuhu tuul viib rändlinnu? Kuhu kannab asju meri? Kuidas miski kehatu, olematu, mittemateriaalne oma liikumistega jätab siiski jälje?


Roaming rakendub, kui olla rändaja võõras kohas. Rändaja läheb, pealtnäha midagi üles korjamata, muutumata. Ometi toimub pidev häälestumine, kogemuste korjamine, et kulg saaks jätkuda, et roaming lülituks sisse. “Rändlus” kulgeb – näituse jooksul sünnivad ja kasvavad teiste sekka uued teosed, kuulates maad, ajades jälgi, puhates jalga. Näitus on siin kui rännak, liikumine ühelt materjalilt teisele. Näituseruumist saab teekond, mille liikumise kuju talletavad teosed ning kuhu iga häälestuja on oodatud kaasteeliseks.


Graafiline disain: Ingrid Helena Pajo, Eugenio Marini. Näitus on osa DOKK Arts Centre programmist.Kunstnikud tänavad: Perekond Eigid, Laura Jüristo, Eesti Kunstiakadeemia, AS Hiiu Kalur. Näitust toetavad: Eesti Kultuurkapital, Eesti Kunstnike Liit, ARS Kunstilinnak, Peenjoogivabrik Nudist.


Rohkem infot




bottom of page