top of page

Charlotte Biszewski ja Sarah Epping GÜ galeriis

Charlotte Biszewski ja Sarah Epping

„Nii nagu üleval, nõnda ka all“ GÜ galeriis

15.08 – 30.08. 2023

Olete oodatud näituse avamisele 15. augustil kell 18.00

„Nii nagu üleval, nõnda ka all“ ühisnäitus, mis ühendab Charlotte Biszewski ja Sarah Eppingu teosed graafikamaailmas. Charlotte Biszewski ulatuslikud puugravüürid viivad meid rännakule läbi tähtede, kaardistades iidsest astronoomiast inspireeritud taevast. Need tähekaardid ei ole pelgalt pildid, vaid kutsuvad esile narratiive ja aukartust, mida meie esivanemad taevalaotuse all tundsid.

Seevastu Sarah Eppingu ofordid uputavad meid lainete alla. Nüansirikast chine collé tehnikat kasutades rullib ta lahti õitsvatest taimedest koosneva veeballeti ja inimese jäetud jälje loodusele, jäädvustades vee all veedetud elu õrna tantsu. Üheskoos loovad need teosed dialoogi ülaltoodud avaruse ja allolevate saladuste vahel, kutsudes vaatajaid uurima meie eksistentsi vastandlikke imesid. Iga pea kohal särava tähe jaoks on sügavuses resoneeriv õitseng, mis tuletab meile meelde elu keerulist seinavaipa.

Sarah Epping on Eestis elav ja töötav Ameerika graafik ja maalikunstnik. Tema doktorikraad Eugeniusz Gepperti Kunsti- ja Disainiakadeemias "Narcosis" oli suuresti inspireeritud Eesti kunstist ja loodusest. Viimase 5 aasta jooksul on ta osalenud enam kui 80 rahvusvahelisel näitusel ja pälvinud aumärke kahel Poola riiklikul konkursil 2019. aastal ning ta pälvis ka Poolas Wrocławis Jerzy Grotowski auhinna. Tema töid on omandanud paljud muuseumid ja eraisikud, millest tähelepanuväärsemad on Hiina Graafikamuuseum Guanlinis ja Kaasaegse Kunsti Muuseum Wroclawis Poolas. Alates 2022. aastast on ta Eesti Vabagraafikute Ühenduse liige ja töötab andmeanalüüsi alal Tallinnas, Eestis.

Charlotte Biszewski on Tartus elav Briti graafik, ta töötab EKAs õppejõuna, samuti TYPA MTÜ juhatajana. Tal on 12-aastane töökogemus graafika ja ajalooliste trükiste uurimise valdkonnas. Tema töö mängib graafika tööstuspärandiga ja ühendab käsitsi valmistatut kaasaegse tehnoloogiaga, kohandades klassikalisi graafika võtteid. Ta omandas doktorikraadi Eugeniusz Gepperti Kaunite Kunstide Akadeemias Wrocławis digitaal- ja eksperimentaaltrükis. Tema auhindade hulka kuuluvad Rebecca Smithi auhind graafika eest, David Cantori mälestusauhind graafika eest ja Grotowski auhind parima doktorikraadi eest kunsti vallas, Wrocławis.



bottom of page