top of page

Cecilia Enberg ja Hilda Lindström "Type | Error"

GÜ galerii 25.11.–8.12.2023 (E–R 12–18)


25. novembril kell 17:00 avavad Rootsi kunstnikud Cecilia Enberg ja Hilda Lindström ühisnäituse "Type | Error" GÜ galeriis. Olete oodatud!


Näituseprojekt " Type | Error " käsitleb kunstilise uurimise tööprotsessi. Enberg ja Lindström kasutavad graafika töömeetodeid ja -tehnikad tõeste ja valede väidete kujutamiseks vastavalt statistikale. Kuni näituse avamiseni on kunstnikud uurinud meetodeid ja lähenemisviise erinevate sõnade ja mõistete kohta nagu: piiriala, kordused, eemaldamine, lisamine, ülekanded, tagasiside, tähenduseta mustrid, tekst kui kuvand, vandenõuteooriad ja süsteemid.

Kunstnikud seavad eesmärgiks uurida erinevaid sündmuste ahelaid ja sündmuste jadasid. Mis juhtub teabega (tulemused, küsitlused) edukatest ja vähem edukatest projektidest? Kuidas saavad nt kunstnikud kasutada oma eelnevaid kogemusi kunstilises protsessis? Graafika piirimail? Kuidas graafikatehnikaid ja töömeetodid hõlbustavad/ takistavad kunstitegevust? Kas mõni väljuendusvahend muutub kontrollitumaks või selgemaks?


Enberg ja Lindström on mõlemad Rootsi Graafikute Liidu liikmed. Nad kohtusid 2018. aastal protsessipõhise ja performatiivse graafika arendusprojekti käigus . Nad mõlemad töötavad erinevate kunstilise uurimistöö viisidega graafikas ning neil on ühine huvi proovida eri lähenemiste ja töömeetodite uurimist.


Näitust TYPE | ERRORsai näha esmaordselt 2023 aasta septembris Rootsis Örnsköldsvikis Galleriis Lokomotiv.


Kontakt: Kadri Toom 56477397



bottom of page