top of page

ARSi HÜPIKMÜÜK 2021

Vaata, avasta ja osta kunsti ARSi hüpikmüügil!


Laupäeval, 4. detsembril kell 11 kuni 17 toimub ARS Kunstilinnakus (Pärnu mnt 154, Tallinn) jõulueelne hüpikmüük, mis toob publiku ette erakordse valiku professionaalset tarbekunsti ja disaini. Huvilistel on võimalus uudistada ja osta unikaalloomingut ning teoseid väiketiraazhidest, mille loojaks on nii ARSis tegutsevad kui ka valitud külaliskunstnikud. Hüpikmüügi alal ja avatud ustega ateljeedes osaleb tänavu oma personaalse väljapanekuga 60 autorit ja kaubamärki. Lisaks leiab ARS Tarbekunstigaleriist ja Showroomist teoseid veel 116 kunstnikult ja disainerilt.


Legendaarse kunstikombinaadi üheks tunnusürituseks kujunenud hüpikmüügi tulipunktis on keraamika – nimelt tegutseb ARSis Eestis ainulaadne professionaalse keraamika keskus, mille uksed on 4. detsembril ka külastajatele avatud. Hüpikmüügil pakutava seast leiab Anne Türni valgusobjekte, Raili Keivi uuendusliku vormikeelega keraamilisi tarbevorme, Merike Halliku unikaalset portselanist ja kõrgkuumustehnikas valmistatud keraamikat ja Margit Terasmehe puuahjus valminud esemeid. Kingikotti sobivad hästi ka ARSi klassiku Kersti Karu keraamilised väikeobjektid ning Ene Raud-Mägi spetsiaalselt lastele disainitud nõudesari KOSU. Mitmekesisele valikule leiab veelgi täiendust Tarbekunstigalerii suurest keraamikariiulist.


Ehtekunsti letist leiab näiteks Anneli Tammiku uusima seeria, Krista Lehari popi esteetikast inspireeritud sõrmus-märkmikke, Ester Faimani minimalistlikke ehteid Good Bad Not Ugly ja Keesi Kapsta autoriloomingut. Erle Nemvaltsi loodusvormide järgi valatud hõbeehetele pakub kontrasti Liina Lelovi klassikalistest autode iluvõredest inspireeritud sari "Grille".


Klassikalist tekstiili esindavad Elna Kaasik linikute, sallide ja pontshodega ning Vilve Unt oma silmuskudumitega - alternatiiviks sobivad I Λ I V I ainueksemplaridena loodud monokroomsed rõivad. Anu Samarüütel esitleb moeillustratsioone, rõivaid ja aksessuaare, Inga Radikainen käsitööna valminud kotte ning jalatsiteid, nahast aksessuaare pakub ka Mirgoods. Köitegaraazh IKIGI köidab maailma lugudega, mille peategelasteks on leidlikud ja jätkusuutlikud pabertooted.


Loomulikult avaneb ARSi Hüpikmüügil ka meeleolukas ja mitmekesine pildimaailm – leidub nii maali, graafikat ja fotot kui eksperimentaalseid katsetusi. Arne Maasik esitleb tuntud headuses fotokunsti, põnevust lisab analoogfotograafia haruldasele alaliigile solargraafiale pühendunud Kristian Saks. Kordumatu huumorimeelega staarkunstnik Marko Mäetamm on lubanud letile panna „loomingulised produktid“, rahvusvaheliselt videokunstnikuna tunnustatud Kai Kaljo väljapanekust leiame aga sulatusklaasist vitraazhe.

Keskkonnasõbralikele trükivõimalustele keskenduv platvorm graafika.ee tutvustab Kaija Kesa, Helen Tago, Marilyn Piirsalu jt. uudisloomingut, müügile tuleb ka graafikakalender aastaks 2022. Sally Stuudio toob välja väga noorte kunstnike meemidega postkaardid, Julia Valtanen interjööripostrid ja laste illustratsioonidega tähekaardid. Suure valiku ilusaid ja südamlikke kunstitöid heategeval eesmärgil toob kohale Tallinna Tugikeskus Juks.


Hüpikmüügi raames on avatud ka terve rida kunstnike ateljeesid ja töökodasid üle kogu maja. Nii saab näiteks Emma-Elfriide juures proovida käsitsi vilditud kübaraid, Margit Salk toob välja uued kleidid ja kudumid, Unt/Tammik näitab värskeid kunstiprinte, ARS Portselan müüb käsitsi maalitud portselani üksikesemetest serviiside ja suveniirideni välja.


Hüpikmüügil pakuvad oma teoseid ja tooteid järgmised kunstnikud, disainerid ja loovettevõtted: Aino Saan, Ann Nurga, Anne Türn, Anneli Tammik, Anu Samarüütel, Arne Maasik, ARS Portselan, Cuulind Art, Elna Kaasik, Emma-Elfriide, Ene Raud-Mägi / KOSU, Good Bad Not Ugly by Ester Faiman, graafika.ee, I Λ I V I, IKIGI @köitegaraazh, Inga Radikainen, Julia Valtanen, Kai Kaljo, Kairit Mäeots / Tiriak, Kärt Seppel, Kattri Taklaja, Keesi ja Aino Kapsta, Kelli Valk Kagovere, Kersti Karu, KOOSdisain, Krista Lehari, Kristian Saks, Külli Kõiv / Asuurkeraamika, Kuuratsanikud, Liina Lelov ja Valdek Laur, Liisi Elken, Maarit Mälgi, Mare Vichmann, Margit Salk, Margit Terasmees, Marit Leevik / Ruum & keraamika, Marko Mäetamm, Merike Balod, Merike Hallik, Mirgoods, Nemwaltz, Piret Kuresaar, Piret Rohusaar, Readymademeditative, Riine Latserus / Lõngast loodud, Sallikalli, Sally Stuudio, Sandra Sirp, Seco by Jane Aus, Skizze ARS, Stuudio Raili Keiv, Tallinna Tugikeskus Juks, Tiina Kaljuste Kaasaegse Keraamika Stuudio, Triini Keraamika, TUUB, Unt / Tammik, Viive Väljaots, Vilve Unt / Promenade.


Hüpikmüügi publik saab laupäeval teha ka ise käed saviseks Kärt Seppeli töötoas (kell 16) või proovida oma jõuluteemalisi kunstioskusi Skizze kunstimeistrite sõbralikul juhendamisel. Tänavatoitu pakub õues The Rocket Street Gastro.


ARS on Eestis ja laiemaltki tuntud kvaliteetse tarbekunsti kaubamärgina aastast 1975. Tänane ARS on arenev kunstilinnak, kus tegutseb üle 100 kunstniku, disaineri ja loovettevõtte.


INFO KÜLASTAJALE Hüpikmüük toimub ARSi peahoone uues keskuses 1. korrusel hästi ventileeritud ruumides (Projektiruum, Galerii 125, Stuudio 53 ja 98) ja hajutatult majaliste ateljeedes. Külastajate sissepääs nii hoovilt (korstna kõrvalt) kui linnapoolsest peauksest. Parkimine hoovil hüpikmüügi külastajale 2 h tasuta. Ühistransport: bussi- ja trammipeatus Kalev, rongipeatus Tondi.


Nakkusohutuse tagamisel lähtume Vabariigi Valitsuse juhistest ning Hüpikmüügill osalemiseks ja külastamiseks on vaja esitada kas vaktsineerimispass või koroonaviiruse läbipõdemise tõend; tõendit ei ole vaja esitada kuni 12-aastastel külastajatel. Vaktsineerimiskuuri läbimise või haiguse läbipõdemise tõendi kõrval kehtib alaealistele üritustele ja tegevustele pääsemiseks ka koroonaviiruse PCR või antigeen-RT testi negatiivse tulemuse tõend. PCR test peab olema tehtud mitte rohkem kui 72 tundi ning antigeen-RT test mitte rohkem kui 48 enne üritust ning test peab olema tehtud tervishoiuteenuse osutaja poolt. Lisaks aktsepteeritakse ka üldapteegis tehtud antigeeni kiirtesti tulemust. Vaktsineerimis- ja läbipõdemise tõendid kehtivad koos isikut tõendava dokumendiga. COVID-19 tõendite kohta saab täpsemalt lugeda veebilehelt www.kriis.ee

Kõigile osalejatele ja külastajatele kehtib ka maskikandmise kohustus, samuti muud asjakohased nõudmised hajutamise, distantsihoidmise ja käte desinfitseerimise suhtes.


Lisainfot kunstnike ja teoste ning töötubade kohta leiab hüpikmüügi Facebooki ürituse lehelt: https://www.facebook.com/events/927962568114631/ www.facebook.com/arskunstilinnak www.instagram.com/ars_kunstilinnak


Lähem teave: ARSi müügijuht Jaanika Kikkas 56651858, ars@eaa.ee

Fotol/plakatil: Krista Lehari ja Madli Väli JULGE JÄNES


bottom of page