top of page

ARSi Avatud Ateljeede Päev 17. mail 2024

Reedel, 17. mail 2024 kell 16–20 toimub ARS kunstilinnakus (Pärnu mnt 154, Tallinn) traditsiooniline avatud ateljeede päev, mil linnakus töötavate kunstnike ja disainerite uksed on lahti kõigile huvilistele. Kevadisel õhtupoolikul saab ateljeedes ja töökodades ringi vaadata, kohtuda loojatega ning nautida isetegemist töötubades, vaadata kunsti, kuulata muusikat ja teha sisseoste kunstnike stuudiotest.

 

Oma ukse avavad: Arne Maasik, ARS Keraamikakeskus (avatud 14–20), ARS Portselan, Elna Kaasik (avatud 13–20), Emma-Elfriide, Front, Graafikakoda ja GÜ galerii, IKIGI köitegaraaž, Johanna Mudist, Julia Valtanen, Kärt Seppel, Kersti Karu, Klorofüll, I Λ I V I, Liisa Kruusmägi, Maarja Mäemets, Margit Salk, Maria-Kristiina Ulas, Mariia Bonchuk, Mihkel Maripuu, Olga Skomorokhova, Sally Stuudio, Sandra Sirp ja Grisli Soppe-Kahar, Sigrid Luitsalu, Mari-Liis Laanemaa, Taavi Talve, Skizze ARS, Tartu Kunstikooli esindus ja mitmed teised.

 

Keraamikakeskus pakub võimalust jälgida savitreimise protsessi ning loomulikult uudistada keraamikute muidki töid-tegemisi. Näha ja osta saab keskuses töötavate kunstnike loomingut: Mariana Laan (Nüüd), Triin Lehismets (Triini ceramics), Kairit Mäeots (Tiriak), Katri Palmik (Luik), Linda Viikant (Cuulind Art), Rita Rebaine Ceramics, Ene Raud-Mägi (Kosu), Johanna Tamm Ceramics, Sanita Tripane ja Merike Hallik. Algusega kell 14 ja 16.30 toimub savikoolitus "Vilepill" (1,5 tundi, tasu 15 EUR).

 

Kunsti vaatamisele vahelduseks saavad nii suured kui väikesed kunstihuvilised proovida oma kätt ja silma Skizze ARSi (avatud 10–20) kogu-päeva-töötoas, Liisa Kruusmägi ja Olga Skomorokhova stuudiotes aga katsetada krokiijoonistamist. Tartu Kunstikooli esinduses saab proovida köitmist ja märkmiku ning enda joonistustega kleebiste valmistamist. Ka paljudes avatud ateljeedes saab lisaks kunstniku ja tema loominguga tutvumisele elada kaasa tööprotsessile ning jälgida teoste sünnilugu.

 

Lisaks ateljeedes ja töökodades avanevatele kunstimaailmadele saavad huvilised 17. mail osa ka tervest reast näitustest. ARS Projektiruumis saab vaadata kunsti ja tehisaru suhteid vaatlevat näitust „Luba endal muutuda. Maalikunstist masinkunsti ajastul“ (kuraator Liisa Kaljula) nii omapäi kui giidituuridel (kell 17 ja 18) ning arutleda maalikunsti ja uute tehnoloogiate suhetest vestlusringis (kell 19).

 

Stuudiotes 53 ja 98 avatakse kell 18 EKA helikunstiprojektid “Platoni telk” ja “Mitte siin ja mitte päris seal”. 24 EKA animatsiooni ja uue meedia tudengit (juhendajad Bruno Quast ja Sten Saarits) on salvestanud, transformeerinud, visualiseerinud ja lavastanud helisündmusi ning loonud erinevaid audio-visuaalseid installatsioone ning kuulamiskogemusi.

 

ARS Showroomi galeriis ootab uudistamist Lauri Lesta installatiivne muinasjutt “Vaskjala legendid” (kunstnikuvestlus kell 17.30). GÜ galeriis on avatud tosina professionaalse kunstniku näituseprojekt "Jutusta ja joonista" – ning avatud uste päeval saavad ka kõik soovijad Graafikakojas rääkida ja joonistada kell 17–18 ja 19–20! Lisaks saab kohapeal osta Eesti graafikute teoseid.

 

Tarbekunstigaleriis avatud suvine keraamika näitusmüük toob huviliste ette nii käsitsi vormitud kui 3D prinditud, elektri-, gaasi- või puupõletuses valminud keraamikateoseid; lisaks saab galeriis uudistada ja osta Eesti professionaalset klaasi- ja ehtekunsti. Põnevat disaini ja tarbekunsti leiab ka ARS Showroomist ning maali-, graafika- ja fotovaliku Galeriist 125.

 

Hoovimajas on Avatud Ateljeede Päeva puhul võimalik vaadata Sally Stuudio õpilaste loomingulisi saavutusi ja heita ühtlasi pilk kunstikooli igapäevaellu.

 

Ja – last but not least – kehakinnitust pakub ARSis vastavatud söögikoht Klorofüll, mille peakokk Nevil Christopher ühendab parimad Eesti toiduained ja rahvusvahelise kokakunsti kõrgtaseme uuteks põnevateks roogadeks ja suupisteteks. Tassikest teed või kohvi ning puhkehetke saab nautida kunstikombinaadi kuldaegadest pärineva originaalsisustusega (autor Taevo Gans) Rohelises Kohvikus.

 

Lisainfo: Elis Ilves 5361 8783, ars@eaa.ee 




bottom of page