top of page

ARS Showroom #043:Radiofoonolise kunsti festival „Radiaator ´22“

Radiofoonilise kunsti festival „Radiaator ‘22“ on jätkuks 2011. aastal toimunud samanimelisele festivalile 'Radiaator', mis toimus Tallinn 2011 Euroopa Kultuuripealinna ürituste sarja raames Eesti Kaasaegses Kunsti Muuseumis 17. ja 18. märtsil 2011. „Radiaator ‘22” on LokaalRaadio poolt loodud kunstiline platform, mis kasutab väljendusvahendiks raadioeetrit ja raadiokunsti vahendeid andmaks „hääl” omanäolisele, eelkõige eksperimentaalsele omaloomingule meie kultuuriruumis.

Radiofooniline kunst on helikunsti vorm, mis uurib raadiot kui kunstilist, eksperimentaalset ja sotsiaalset helikeskkonda ning kasutab selleks raadioeetrit ja muid helitehnilisi vahendeid.

2022. aasta radiofoonilise kunsti festivaliks „Radiaator ‘22” on kahe nädala jooksul loodud installatiivne eetriruum, mis füüsilisel kujul avaneb ARSi Kunstilinnakus asuvas showroom galeriis.

„Radiaator ‘22” eetriruumis on galerii lahtiolekuaegadel võimalus kõigil otse eetrisse astuda, kõik selles eetriruumis aset leiduv kantakse üle voogedastusel. „Radiaator ‘22” füüsilisse eetriruumi on


loodud raadiotest ja teistest helitehnilistest vahenditest installatsioon, mida kõigil on võimalus ise häälestada, et luua endale sobiv radiofooniline keskkond - ruumis asuvaid mikrofone saab vastavalt soovile suunata, raadioid teisele lainele häälestada, ruumis on eraldi mikrofon kõne jaoks. Lisaks füüsilises eetriruumis aset leidvatele interventsioonidele lülib end kõlarisüsteemi abil aeg-ajalt eetriruumi „Suur Tundmatu”.

Otse-eeter toimib festivali ajal ööpäevaringselt aadressil:

radiaator.lokaalraadio.ee

Astuge eetrisse:

“Radiaator ‘22”

Arsi showroom Arsi Kunstilinnakus

Pärnu mnt 154

E-R 12-18, L 12-16

LokaalRaadio - Katrin Essenson, Raul Keller, Hello Upan




bottom of page