top of page

ARS Showroom #037: Laura Põld „Vegetal Being / Taimne Olevus“

ARS Showroom galerii 12.–29.04.2022 (E–R 12–18)

Alates 12. aprillist saab ARS Showroomis külastada Laura Põllu näitust "Taimne Olevus". Näitusel näeb valikut möödunud aastal loodud vaip-pilte, mis on kuulunud erinevatesse näitusekomplektidesse, mida seni Eestis ekponeeritud ei ole. Teostega koos mõtiskleb Põld inimtegevuse nähtavate tagajärgede üle Maa pinnal.


Laura Põld on interdistsiplinaarne kunstnik, kes rakendab tikandi- ja tekstiiliskulptuuride tegemisel traditsioonilise käsitöö võttestikku, mängides seeläbi kaasaegse ja arhailise kombestiku piiril. Põllu teosed on justkui maastikud, millel kohtuvad erinevad jutustused ning neid vaadates saab meel jalutada metsas, mägedes, kaevandustes jne. Tema installatsioonid sekkuvad tihti ruumi harjumuspärasesse loogikasse näiteks taime ja- seenekujuliste moodustiste, mustriliste vaibakuhjade või seinal ronivate niidistikega. Tema viimaste aastate teosed tõstavad esile küsimusi läheduse leidmisest ja maailmas koha otsimisest, sisaldades ökoloogilisi alltekste elusolendite suhetest ning selle eetikast.

Põld on õppinud keraamikat Eesti Kunstiakadeemias (BA), maalikunsti Tartu Ülikoolis (MA) ning plastilisi kontseptsioone ja keraamikat Linzi Kunsti- ja Disainiülikoolis (MA) ning pälvinud mitmeid auhindu ja stipendiume Eestis ja välismaal.


Näituse graafiline disain: Cristopher Siniväli

Tänud: Leelo-Mai Aunbaum, Keidi Jaakson, Cristopher Siniväli, Indrek Köster, Illimar Einaste, Eesti Kunstnike Liit, ARS Kunstilinnak https://laurapold.com/



bottom of page