top of page

ARS Helikunsti festival "Seintel on kõrvad" 2023

ARS Projektiruum 11.-18.02.2023 (avatud 13.00–19.00)


10. veebruaril kell 18.00 avatakse ARS Kunstilinnakus rahvusvaheline helikunsti festival „Seintel on kõrvad“. Iga kahe aasta tagant toimuma planeeritud sündmus koondab esimesel aastal nii kodu- kui välismaiseid artiste, kelle peamiseks väljenduskeeleks on heli. Jäika kuraatoripositsiooni vältivas programmis esitlevad autorid nii interaktiivseid, osaluspõhiseid, tajupõhiseid, asukohaspetsiifilisi kui ka kontseptuaalseid teoseid.


Näituseprogramm:

10. veebruar kell 18.00 – festivali ning näituste avamine. Erik Alalooga ja Janno Bergmanni performance-installatsioon „Cleaning Voice“.

10. veebruar – 3. märts – Katrin Enni „Ring“ ARS Showroom galeriis.

11.–18. veebruar – grupinäitus ARS Projektiruumis. Osalevad Kaisa Maasik ja Gerda Nurk, Taavi Suisalu, Kat Austen (DE), Therese Frisk (SWE), Madlen Hirtentreu, Mari-Liis Rebane, Jaanika Arum ja Helen Västrik.

Festivali jooksul leiab aset ka elavate esinemiste programm, kus osalevad mitmed kohalikud ja välismaalt tulnud kunstnikud. Esitluste põhifookus seisneb helipõhisel lähenemisel performance'i-kunstile, kus kohtuvad elektroonika, mehhaanika, obskuurne rituaalsus, ekspressiivne teatraalsus, kontseptuaalsus, diletantlus ja kogu kuuldav helispekter.

15. veebruar – Sister Clara (PT/DE) performance.

17.–18. veebruar – performance´iprogramm. Üles astuvad: Sabotanic Garden (FIN), Yuri Landmann (NED), Simonas Nekrošius (LIT), Matthias Kampf (AUT), Katrin Enni, SSSS (Sten Saarits ja Sven Sosnitski), Mari-Liis Rebane, Jaanika Arum, Helen Västrik, Erik Alalooga.


Festivali koduleht: www.seintelonkorvad.ee

Festivalil toimuvat vahendab veebigalerii: www.post.gallery.online

Graafiline disain: Kert Viiart

Festivali korraldajad: Erik Alalooga, Sten Saarits


Festivali toetavad: Eesti Kunstnike Liit, Eesti Kultuurkapital, ARS Kunstilinnak.

bottom of page