top of page

Arne Maasiku näitus Türi Kultuurikeskuses

Arne Maasiku näitus Türi Kultuurikeskuses 3.10 - 1.11.2023


Türis avataval näitusel on eksponeeritud läbilõige Arne Maasiku viimaste aastate loomingust.

Arne Maasiku fotodel pole struktuur ainult formaalselt korrastatud elementide kooslus, vaid toimivate ning sügavate vastastikuste seostega visuaalne ja sümboolne süsteem. Ühelt poolt viibib kunstnik algstruktuuride otsingus, mille kaudu viib käsitluse arhetüüpide ja olemusliku kogemuse tasandile, kuid ühtlasi huvitab teda keeruliste struktuuride potentsiaal, kus võrdsel kohal on linna-, loodus- ja vaikelurägastik, mikro- ja makrokosmose perspektiivid. Nende struktuuride tihedusest ja kaootilisusest sünnib mõnevõrra ootamatult korrapära, kus mitmetasandilisus on lõpmatuse, aga ka raskesti sõnastatava ja inimesel pidevalt käest libiseva füüsikaülese maailma kehastuseks.


Arne Maasik on lõpetanud 1995. aastal Eesti Kunstiakadeemia arhitektuuri osakonna. 1996–2003 töötas arhitektina arhitektuuribüroos Künnapu & Padrik, seejärel tegutsenud vabakutselise kunstnikuna. Osalenud pikaajalistes teaduslikes uurimisprojektides ning esinenud isikunäitustega Tallinnas, Helsingis, Roomas, Veneetsias, Berliinis, Moskvas jm. Eesti Kunstnike Liidu liige aastast 2003. Pälvinud 2006. aastal Kultuurkapitali aastapreemia, 2001. aastal I ja II koha Eesti Arhitektuurimuuseumi arhitektuurifotograafia konkursil ja 2019. aastal Kristjan Raua preemia.


Maasik on tuntud eelkõige kontseptuaalse arhitektuurifotograafia poolest, kuid üldisemalt iseloomustab teda tehniline ja kompositsiooniline perfektsionism.


ARNE MAASIK s. 28.04.1971 e-mail: arnemaasik@gmail.com www.arnemaasik.org


Lisainfo: Türi kultuurikeskus E-post: info.kultuur@tyri.ee Tel:+372 387 8248 Türi linn, Hariduse tänav 1 E–N 10.00–19.00 R, L 10.00–15.00




bottom of page