top of page

Andrew McPhaili kunstnikuvestlus

Laupäeval 28.oktoobril, 14.00-15.00 toimub ARS Kunstilinnaku Stuudios 53 Eesti Kunstnike Liidu ja Hamiltoni Kunstinõukogu koostööprogrammi raames Tallinnas resideeruva Kanada kunstniku Andrew McPhaili kunstnikuvestlus teemal "Kleenexi ajalugu". Üritus toimub inglise keeles. Osalema on oodatud kõik kunstnikud sõltumata erialast!

Andrew McPhail (1961) on Kanada visuaalkunstnik. Ta sündis Calgary Albertas ja õppis Yorki ülikoolis, kus sai magistrikraadi 1987. aastal. Loomingus kasutab McPhail eepiliste, monumentaalsete skulptuuride, installatsioonide ja tegevuskunsti loomiseks ühekordselt kasutatavaid materjale. Ta on esinenud arvukatel näitustel ning 2013. aastal pälvis ta Canada Council International Studio programmi raames residentuuri Pariisis. Ta on koos Stephen Altenaga Hundred Dollar Gallery asutaja ja Ontarios Hamiltonis asuva The Assembly asutajaliige. Vaata ka: http://www.andrewmcphail.com

Cotton Factory Nordic Artist Exchange nimeline kunstiresidentuuri vahetusprogramm sai alguse 2017. aastal, et edendada Eesti ja Kanada kunstnike koostööd visuaal- ja meediakunsti vallas. Idee algatajaks oli Robert Zeidler Cotton Factory'st koostöös Elin Kardiga Eesti Kunstike Liidust ja Annette Paiementiga Hamilton Arts Council'ist.


Üritus Facebookis


bottom of page