top of page

Andra Jõgis & Maarja Mäemets „padjast-tekist“

Nelja Nurga galerii Keskväljak 5a, Kärdla R-L 11.00–15.00 01.10.-30.10.2021

Neljapäeval, 30. septembril 2021 kell 17:00 avavad klaasikunstnikud Andra Jõgis ja Maarja Mäemets Kärdla Nelja Nurga Galeriis näituse „padjast-tekist“. Näitus jääb avatuks oktoobrikuu lõpuni ja on külastatav R-L 11:00-15:00.

Näitusel „padjast-tekist“ on väljas tööd, mille temaatika kõlgub une ja ärkveloleku piiril, kus kunstnikud tõlgendavad neid kahtlusi-kõhklusi, mis tabavad neid hetk enne magama jäämist, ning vahel sulanduvad ka sealt edasi esimesse unenägude minutitesse.

Kunstnikud püüavad tabada tolle üürikese hetke – kus me ei suuda enam oma mõtteid argipäeva lärmiga summutada, kuid ei ole ka veel põgenenud unenägude fantaasia rüppe – ilu ja haavatavust.

Teki all ja padja peal ei ole ruumi end peita.

Maarja Mäemets (s 1991) on Eesti Kunstiakadeemia haridusega (klaasikunst BA 2015, disain ja rakenduskunst MA 2018) kunstnik, vabasukelduja ja algaja yogi, kelle tegevusvaldkond hõlmab kohaspetsiifilist vabaloomingut, klaasidisaini, aga ka tööd kunstiõpetajana. Mäemets on läbinud kaheaastase klaasipuhuja assistendi kutseõppe (Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool 2019) ning täiendanud end kunstnikuna residentuuride käigus Eestis ja välismaal. Rahvusvahelistel näitustel osaleb kunstnik alates 2015. aastast. Mäemetsa looming on kantud uskumusest, et pole olemas ühtegi paigalseisu, on vaid pidevad liikumised, millesse on oht end kaotada.

Andra Jõgis (s 1989) on omandanud 2014. aastal magistrikraadi (disain ja rakenduskunst) Eesti Kunstiakadeemias. Alates 2020. aastast töötab ta EKA klaasiosakonnas. Oma vabaloominguga osaleb näitustel alates 2010. aastast. Jõgise looming on enamasti kantud narratiividest ning esile kerkivad elu argisust käsitlevad teemad. Lisaks on Jõgis üks kolmest disainerist brändis MSK Glass.

Tänud Eili Soon, Liisa Kruusmägi, Aleksandra Ehrensvärd

Näituse toimumist toetab Eesti Kultuurkapital.




bottom of page